Vi har länge längtat efter en vibe som vi inte sett tillräckligt ofta i Stockholm. Därför startar vi Wax & Gold, en festival som bygger gemenskap och glädje runt den senaste musiken och kulturen från den afrikanska kontinenten.

Född och uppvuxen i södra London blev Maleek Berry i tidig ålder påverkad av ikoniska R & B och soulartister som Michael Jackson, Jodeci, Boyz II Men och Tevin Campbell.

Efter en familjeresa till Nigeria under 2011 blev han introducerad till Lagos blomstrande musikscen genom vännen och artisten Davido. En resa som gav honom inspirationen att såväl producera Sauce Kid’s ‘Carolina’ featuring Davido och Wande Coal’s andra album ‘WANTED’ som släpptes 2015.

Maleeks stora genombrott som soloartist kom under 2015 med låten “For My People” tillsammans med brittiska rapartisten Sneakbos och följdes sen upp med EP:n “Last Daze of Summer” som blev en enorm succé över hela världen.

Den globala framgången med “Last Daze of Summer” har de senaste åren följts upp med megahitsen ”Kontrol”, “Calling” och “Pon My Mind” och samarbeten med bland annat Wizkid, Davido, Runtown, Snakehips, Raye, Iyanya och Burna Boy.

Efter det oförglömliga uppträdandet på Selam @Stockholms Kulturfestival 2019 inför 20.000 i publiken är det ingen överdrift att säga att Maleek är högst välkommen tillbaka till Stockholm!

Blen är utan tvekan en av Sveriges självklaraste R’n’B-röster. Musiken har alltid varit viktig och hon har skrivit låttexter sedan hon var i 9-årsåldern. Under sin musikaliska karriär har hon gått från bakgrundssångerska till soloartist. Hyllade EP:n “Större Än Oss” följdes upp av singeln “Paus” ft. AKI Dessutom är Blen känd för låtar som “Katching” med Gee Dixon och Moms samt den AKI-gästade “Bra man”. Senaste året har Blen jobbat för fullt med nytt material och vi är så glada att ta del av det nya soundet under Wax & Gold!

Sveriges nya afrobeatdrottning Chelsea Muco gjorde debut i början av 2020 med den hyllade singeln “Rollin” som sedan följdes upp av släppet “Come Closer”. Båda låtarna ger en bra introduktion till det sound som går att beskriva som dansant och självsäkert med glimten i ögat. I samband med “Come Closer” släpptes även en tillhörande musikvideo som är regisserad av Fernand MP.

Moses Muwanga är född i Uganda men kom till Sverige i tidig ålder. Moses debuterade 2017 med låten “Ghäda” och har sen dess hunnit etablera sig inom musikindustrin med låtar som “Panama”, “Zara” och “Tamam”. Uppbackad av producenten Mike Yangstar är Moses Muwanga aktuell under våren med en rad kommande släpp.

Sugarcane har stått bakom flera framgångsrika klubbkoncept och samarbetat med olika aktörer. Allt från Dramaten till olika festivaler. Dj-crewet skapades 2013 av Missdj, DJ Erykah, Aïssa och Sister Justice. Dessa fyra redan etablerade djs slog ihop deras unika stilar för att skapa ett nytt superteam. Kort därefter blev Sugarcane ett självklart namn på Sveriges urbana musikscen. Ni som hört Sugarcane spela vet hur de alltid sprider sin “good vibes music”.

Fernand MP har på kort tid etablerat sig som en av landets mest intressanta DJ´s och producenter som bland annat legat bakom NJOL, Chelsea Muco och Fungz. När han spelar ute bjuder han på en blandning av Dancehall, Hiphop och Afrobeats och med hans positiva karisma och framåtanda kan det inte bli annat än dans non stop, högt tempo på dansgolvet och en nice vibe.

Mike Yangstar är producent, Dj och arrangör som ständigt skämmer bort Stockholm och Sverige med grymma klubbar inom reggae, dancehall och afrobeats och släpp med storheter som Gyptian och Million Stylez. Med sig till Wax & Gold tar han med sig sin ständiga vapendragare MC Damion.

Landets profilstarka DJ LVLV har lämnat energiavtryck i olika städer i landet, som resident DJ på Interpool’s Urban Vybz event i Uppsala och även internationellt under de tidigare åren i hennes yrkeskarriär.
Med Östafrikanska rötter har hon aktivt hållit Stockholms och uppsalas klubbscener i sväng med hennes touch av allt från Afrobeat, Afrohouse, Amapiano till HipHop/RnB. Vad publiken behöver, är vad hon ger!

Fållan

Hitta dit:

T-bana: Globen, ca. 4 min promenad från station till Fållan. Fållan ligger i ett område kallat “Slakthusområdet”.

Adress: Fållan 10, 121 62 Stockholm ​

Hemsida:www.fallan.nu

Nyhetsbrev